HOTEL GINKGO****

Közeli látnivalók

PROGRAMOK & LÁTNIVALÓK

Hódmezővásárhely

A szálloda Hódmezővásárhely központjában található, ahol műemlékek, szobrok, műalkotások, gyönyörű parkok és egyéb látnivalók gazdag választéka várja az ide látogatókat.

Kedve támadt egy kellemes vacsorára a városi séta után? Netán elkötelezett híve a vadászatnak, halászatnak?

Hódmezővásárhely - Fotó: Karnok Csaba

Kollégáink szívesen segítenek Önnek a környék minél alaposabb megismerésében.
Hódmezővásárhely az Alföld dél-keleti részén, Szegedtől 25 km-re található, a 45-ös és a 47-es számú utak találkozásánál. Az ország második legnagyobb közigazgatási területével rendelkező megyei jogú város a dél-alföldi régió jelentős oktatási, gazdasági, kulturális és művészeti centruma. A ma közel 48000 főt számláló városban nemcsak infrastrukturális fejlődés, hanem kulturális és művészeti fellendülés is kezdetét vette. Hódmezővásárhely kulturális gyökerei, hagyományai amúgy is meglehetősen gazdagok.

Gazdag kultúrtörténeti emlékek kerültek felszínre a régészeti feltárások során, a régészek több fontos lelettel együtt megtalálták a híres „Kökénydombi Vénusz”-t egy csaknem hétezer éves település romjai közt. A táj nyugalma és szépsége vonzza az alkotókat, így jelentős és színes művészeti élet alakult ki. Több mint öt évtizede, minden év októberében megnyílik az országos jelentőségű Őszi Tárlat a Tornyai János Múzeumban.

A népművészet Hódmezővásárhelyen és környékén egyedülálló. A vásárhelyi gyapjúhímzés gazdag motívumvilága, a népi fazekasság sokszínűsége, a fafaragók és bőrdíszművesek keze munkái híven őrzik a múltat. A népi folklórt kórusok, néptánc együttesek őrzik, és a népi mesterségek sem tűntek el. Ismerik még a hálószövés, a vesszőfonás technikáját, művészi színvonalúak a fafaragás mestereinek munkái.

Természeti vonzereje földrajzi fekvéséből adódik. Arculatának két meghatározója az alföldi táj varázsa valamint a Tisza és holtágainak jelenléte. A napsütéses órák száma a környéken a legmagasabb.

A Városi Strandfürdő és Fedett Sportuszoda a helyi sportélet szerves részét képezi, mely a város szívében, nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben helyezkedik el. A strand minősített gyógyvizével, három szabadtéri medencéjével, a fedett uszoda nemzetközi sportrendezvények megtartására alkalmas versenymedencéjével és kiszolgáló egységeivel, valamint masszázzsal, szaunával és más, pihenést, gyógyulást elősegítő szolgáltatásaival várja az idelátogatókat.

A környék vizekben gazdag, a Tisza és holtágai, a kisebb folyók és a magántavak remek lehetőségeket nyújtanak a vízisportokat, a horgászatot, vagy egyszerűen csak a természetes környezetet kedvelőknek. A térség határain belül több vadásztársaság is működik, a gyönyörű természeti környezet és a gazdag vadállomány ideális a vadászat kedvelőinek.

A lovaglás szerelmesei a városban több lovas farmon is hódolhatnak hobbijuknak. A helyi lóállományok legjobb egyedei országos díjugrató versenyeken is megállják a helyüket, míg társaik a lovas oktatást és a turizmust szolgálják.

Hódmezővásárhelyen minden év áprilisában kerül megrendezésre az Alföldi Állattenyésztési Napok, Szakkiállítás és Vásár és a Szent György napi Juhászverseny, ami százezres tömeget vonz a városba.

Hamisítatlan magyar vendégszeretettel invitálunk mindenkit városunkba, melyet az évente megrendezendő kulturális és művészeti programok messze földön híressé tesznek.

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL

Üzenjen nekünk azonnal

Minden kérdésére válaszolunk

  Ginkgo Hotel****

  H-6800 Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 2.
  GPS: 46.414492, 20.316322

  Telefon

  Tel: +36 62 532 532

  Minden kérdésére válaszolunk